Kestanbolu Kaplıcası

Kestanbolu Kaplıcası

Nasıl gidilir


Bozcaada Yükyeri iskelesinden 10 km., Alexandra Troas'a 4 km. uzaklıktadır. Alexandra Troas’dan sonra etrafta herhangi bir ev bile bile göremeyeceğiniz, sadece zeytin tarlalarıyla çevrili, güzel manzaralı bir yoldan ilerleyeceksiniz bir süre. Sonra tarihi kaplıcayı yolun hemen üzerinde farkedeceksiniz. Etrafta herhangi bir yerleşimin olmaması ve civardaki antik kalıntılar kaplıcaya ayrı bir hava katıyor.
Tarihi Kaplıca üzerinde mülkiyeti belediyeye işletmesi özel sektöre ait bir otel yer alıyor. Odalarında kaplıca suyu kullanılıyor ve kadınlar ve erkekler için ayrı iki havuzu da bulunuyor.

Tel: +90 286 637 52 23

Tarihi

M.Ö. 310 yılında kurulan Alexandra Troas şehrinin tedavi ve kür merkezi olarak kullanılmıştır. Osmanlı döneminde kaplıca önemini devam ettirmiştir. Rivayete göre Kanuni Sultan Süleymen savaştan dönen yaralı gazilerini burada tedavi ettirirmiş.

Kestanbolu kaplıcasına Osmanlı Sultanlarından 1. Abdülhamit zamanında, 1895 yılında bir tesis inşa edilmiştir. 1. Dünya savaşında yanan tesis harabe haline gelmiştir. 1963 yılında tekrar modern bir şekilde inşa edilmiştir.

Özelliği

Hipertermal olan Kestanbolu kaynaklarının su sıcaklığı 54-75 derece arasında değişmektedir. Suyu klorlu, sodyumlu, demirli, florürlü ve  radyoaktif bir bileşime sahiptir. Banyo ve içme kürlerine elverişlidir. 
Kaplıca suyunun geleneksel olarak romatizma, kadın hastalıkları, solunum yolları, sinir ve kas yorgunluğu, eklem kireçlenmesi, ameliyat sonrası rahatsızlıklarında olumlu etki yaptığı görülmektedir.

Odunluk İskelesi

Eskiden Bozcaada feribotunun kalktığı iskele, uzun plajıyla gizli cennet

Dalyan Köyü

Pembe renkli gölüyle ünlü küçük bir balıkçı kasabası

Alexandra Troas

Anadolu'nun en önemli antik kentlerinden biri, henüz ufak bir kısmı gün yüzüne çıkmış

Kestanbolu Kaplıcası

Tarihi kaplıca doğanın ortasında, dinlenmek için birebir

Apollon Smintheus

Anadolu'nun önemli antik bölgelerinden Troas'ın bilinen en önemli kült merkezi...

Babakale

Asya kıtasının en batı ucu olmasıyla ünlü olan Babakale