| ENGLISH |

Salto Reçelleri

Bozcaada » ne yapılır ne alınır » Alışveriş » Salto Reçelleri ::
Modada Hediyelik

Bozcaada Alışveriş

Bozcaada Salto Reçelleri

Simyon SALTO

Telefon
Dükkan: 0286 697 84 65
İmalathane: 0286 697 83 02
Istanbul Bayii: 0212 640 01 08/09
Adres: Cumhuriyet Meydanı

Bozcaada'nın neredeyse şarabı kadar ünlü domates reçeli. Eve gelen misafirlere kahve öncesi reçel ikramı eski bir Rum geleneği. Adanın yerlilerinden Rum asıllı Simyon Salto, domates reçeli imalatına başlayalı 30 sene olmuş. İlk başlarda tepkiyle karşılansada zamanla bu reçelin tiryakileri oluşmuş.

Adaya özgü özel armut domatesinden yapılan reçelin yapımında katkı maddesi kullanılmıyor. Çekirdekleri çıkartılan domateslerin içine soyulmuş badem konuluyor. Saltolar domates dışında incir, üzüm, çilek ve vişne reçelleri de üretiyor. Bu reçellerde, katkısız, doğal yollarla yapılıyor. Üzüm reçeli yine ada mutfağına özgü, değişik tatlardan biri.

Salto Reçellerini İstanbul’da bulmanız da mümkün. Ada merkezinde ise meydandaki dükkanlarında ve tüm bakkallarda satışı bulunuyor. Ayrıca şehir dışına kargo ile gönderimleri bulunuyor.

"Salto Reçelleri" 1646 defa görüntülenmiştir

Bacchus HediyelikBacchus Hediyelik

Bacchus, kendine özgü bir hediyelik eşya dükkanı. Özgünlüğü piyasanın dışında ürünler içermesinden geliyor.

Bahar ŞarapeviBahar Şarapevi

Bahar Şarapevi ada merkezinin tam ortasında, çınarlaltının karşısında, şarap alışverişi için ideal bir noktada...

Bozcaada Biz Şarap Takıları ve AksesuarlarıBozcaada Biz Şarap Takıları ve Aksesuarları

Türkiye’nin sadece şarap aksesuarlarına yoğunlaşmış ilk ve tek dükkanı Bozcaada'nın şarap ortamını tamamlıyor...

Dantela HediyelikDantela Hediyelik

Dantela adı gibi içerisindeki herşeyin emekle, özenle üretildiği bir hediyelik eşya dükkanı. Sahibi Arzu Hanım eşiyle birlikte Aral Tatil Çiftliği’ni işletiyor aynı zamanda.

Gülerada ReçelGülerada Reçel

Güler Ailesi adanın eski bağcılarından ve aynı zamanda uzun yıllardır bağ evi pansiyonculuğu ile uğraşıyorlar.

Kasaba AralKasaba Aral

Kasaba'nın ortamı, Aral Tatil Çiftliği'nin sıcaklığında ve sevimliliğinde, insanı kolayca bağlıyor kendine

Modada HediyelikModada Hediyelik

Modada, Bozcaada’nın ruhuna yakışan bir hediyelik eşya dükkanı. Dükkandaki herşey el yapımı ve birbirinden farklı.

Salto ReçelleriSalto Reçelleri

Bozcaada'nın neredeyse şarabı kadar ünlü domates reçeli Salto ailesinden soruluyor...